Velice rozšířenou pochoutku zvanou tatarák většinou připravujeme z hovězího masa. Ne každý má však tatarák v lásce, a proto je tu mnoho alternativ, kdy se tatarák nemusí dělat vůbec z masa. My si dneska ukážeme recept na dýňový tatarák od @foodismylifestory.

Na dýňový tatarák potřebujeme:

  • 500g dýně (nejlépe hokaido)
  • 300g salátové okurky
  • 200g mrkve
  • 1 (červená) cibule
  • pár lístků hladkolisté petžele
  • 2 lžíce oliv. oleje
  • sůl, pepř

Postup

Dýni, mrkev a okurku oloupeme a nastrouháme na struhadle. Cibuli a petrželku nasekáme nadrobno. Promícháme dohromady a dochutíme olivovým olejem, solí a pepřem. Můžeme podávat ihned, ale lepší je dát tatarák na chvíli do lednice.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here