Pokud milujete cuketu a klidně byste si jí dali na nespočet různých způsobů, pak jste tady správně. Vítám všechny milovníky cukety, kteří jsou schopni tuhle zeleninu nacpat jak do slaných, tak i sladkých receptů. Kteří s ní v kuchyni dovedou provádět hotová kouzla a kteří umí cuketu proměnit nejen v hlavní chod, ale i v dezert nebo chutný předkrm. A víte, proč jste tu správně? Mám pro vás zajímavý recept, který určitě musíte vyzkoušet. A bez debat!

Máš rád cuketu? Čti dál!

Možná jste zapomenutou cuketu před pár dny našli na vaší zahrádce a teď si lámete hlavu nad tím, co s ní budete dělat. Klasikou je obalovaná cuketa, pěkně s brambůrkem, jenže co si budeme povídat: je to nuda. Já mám pro vás něco mnohem lepšího!

Zapečená cuketa se sýrem

Možná se vám už teď sbíhají sliny a to stačilo, abyste si přečetli následující řádek. Přesně tak, dnes vás seznámím s receptem na zapečenou cuketu se sýrem. Jasně, možná se to na první pohled zdá jako nuda, ale věřte mi, že jakmile tuhle dobrotu jednou ochutnáte, už o ní nikdy nebudete mluvit jako o obyčejném receptu, který byste zvládli hravě i se zavázanýma očima. Je to totiž mňamka a já vám zaručuji, že tuhle obdobu cukety budete jednoduše zbožňovat!

Připravte si:

  • 2 cukety
  • 2 vajíčka
  • sůl
  • pepř
  • 150 parmazánu nebo mozzarelly

Jak na to:

Cuketu oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Z nastrouhané cukety se pokuste dostat co možná největší množství vody, rukama jí pořádně promačkejte a přebytečnou vodu vylijte – je naprosto zbytečná. Pak cuketu smíchejte s 50 g nastrouhaného sýra dle vašeho výběru, přidejte vajíčka a ochuťte pomocí soli a pepře – přehánět to nemusíte, dosolit se to dá vždycky. Vzniklou směs vložte do zapékací misky nebo pekáčku, záleží na tom, co máte doma. Povrch směsi zasypejte zbylým množstvím nastrouhaného, přikryjte alobalem a dejte péct na 190° po dobu 30. minut. Pak alobal sejměte a pečte, dokud sýr nezezlátne.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here