Naposled jsme ukazovali, jak udělat cuketový koláč. Dnes tu máme další recept, tentokrát na datlové muffiny od slečny @sarkanovosadova. Nechte si chutnat!

Co potřebujete?

  • 60g vloček
  • 3 lžíce celozrnné špaldové mouky
  • trochu sojového mléka
  • větší hrst datlí
  • vejce
  • datlový sirup
  • dvě lžíce bílého jogurtu

Postup

Datle dáme do uzavíratelné nádoby, zalijeme vodou a necháme přes noc odležet v lednici.
Vločky zalijeme trochou sojového mléka a necháme chvilku bokem. Z datlí vylijeme přebytečnou vodu a rozmixujeme je spolu s jogurtem, vajíčkem a moukou. Dle chuti můžeme přidat datlový sirup. Tuto směs přimícháme k vločkám. Já jsem na závěr ještě nakrájela na malé kousky asi 4ks datlí a přimíchala je do směsi. Nalijeme do formiček (já použila dvě větší silikonové formičky na muffiny, což vyjde cca na 5-6 menších formiček) a dáme péct na 200 stupňů si 20 – 25 minut. Díky datlím nejsou muffiny vůbec suché a výborné jsou v kombinaci s proteinelou a nebo jen polité datlovým sirupem či kokosovým máslem.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here