Ráda byste zakusila něčeho chutného? Mám pro Vás skvělý tip na moučník, jehož výroba je sice zdlouhavější, ale je jednoduchá a rozhodně to stojí zato! Zvládne to každá hospodyňka. Tento recept se již v naší rodině předává několik generací a zatím se vždy setkal s velkým úspěchem. Babičky prostě vědí, co je dobré.

Co budete pro přípravu „Kokosové lásky“ potřebovat?

Na těsto:

  • 300g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 vejce
  • 15dkg cukru krupice
  • 100ml oleje
  • 200ml mléka

Na pudink:

  • ½ l mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 3 lžíce cukru

Na náplň:

  • 3 zakysané smetany (16%)
  • 2 vanilínové cukry
  • 2-3 nastrouhané Margotky

1264971499-35

Nejprve si rozdělte žloutky od bílků. Žloutky smíchejte s cukrem a pečlivě ušlehejte. Dále přidejte olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Těsto by nemělo být příliš tuhé ani příliš řídké. Zkrátka tak akorát. Nyní odložte šlehač z rukou a vařečkou přimíchejte opatrně sníh z bílků. Těsto poté bude krásně nadýchané. Těsto vylijte na vymazaný a vysypaný plech, aby se nepřipálil, nebo použijte pečící papír.

Dále budete potřebovat uvařit pudink. Ten necháte zchladnout (doporučuji jej udělat jako první a při tvorbě těsta jej položte k otevřenému oknu) a poté nepravidelně nalijte na těsto. Můžete pomocí pudinku vytvářet všelijaké ornamenty nebo jej rovnoměrně rozetřete po celé délce plechu. Je to jen na Vás a Vašich preferencích. Právě pudink dělá tento moučník chutným, jelikož je krásně vláčný a corpus není suchý.

Nyní dejte celý výtvor do trouby na 180 stupňů. Je třeba buchtu průběžně kontrolovat. Jakmile začne být po okrajích pěkně zlatavá (případně použijte fígl s párátkem, které zapíchnete do těsta, a pokud na něm zůstane kousek syrového těsta, ještě není hotovo), vytáhněte ji. Nechte opět zchladnout a mezitím si připravíte náplň/krém.

Náplň je opravdu jednoduchá. Pouze smícháte zakysané smetany s vanilkovým cukrem. Tohle už samozřejmě nemusíte dělat šlehačem, postačí lžíce. Náplň ochutnejte, a pokud je podle Vás dostatečně sladká a chutná, můžete ji potírat na zchladnutou buchtu. Jakmile uděláte pěknou vrstvu, nahoru nastrouhejte Margotku, popřípadě můžete rozpustit čokoládu, nalít ji na vrstvu zakysané smetany a posypat navíc kokosem.

A je hotovo! Dejte Váš moučník do ledničky a počkejte aspoň 2 hodiny, než bude připraven k podávání.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here