The woman is cooking at the kitchen ( slicing vegetables )

Podstata překyselení organismu spočívá v tom, že pH našeho organismu v důsledku nevhodného životního stylu klesne pod optimální úroveň. Za problematický je považován stav, kdy pH klesne pod 7,3. Pod nevhodný životní styl spadá špatné stravování, stres, znečištění ovzduší, půdy i vody či například povrchní dýchání nebo nedostatečné rozmělnění potravy.

Do příznaků překyselení organismus řadíme únavu, bolesti hlavy, sníženou imunitu, problémy s trávením potravy, pomalé hojení ran, zvýšené množství zubních kazů, ekzémy či výkyvy nálad. Dále i závažné choroby jako je zvýšený krevní tlak, cukrovka, žaludeční vředy, dna, onemocnění jater, tuberkulóza, kornatění cév, deprese, rakovina, roztroušená skleróza a další.

7 tipů na odkyselení organismu

  1. Změny ve stravování – mezi hlavní důvody překyselení patří přemíra masa a mléčných výrobků, jednoduchých cukrů, alkoholu, těžkých tučných jídel, ultrazpracovaných potravin a kouření. Na odkyselení je doporučována celá řada konkrétních zásadotvorných potravin: cibule, česnek, ředkev, brokolice, okurky, meloun, květák, houby, rajčata, hrušky, řepa, kapusta, maliny, banány, špenát, fazole či celer
  2. Zařazení potravinových doplňků do stravy – aloe vera, zelené superpotraviny.
  3. Zvýšení pitného režimu – čaj z fenyklu, pampelišky, kopřivy nebo ženšenu
  4. Dechová cvičení a relaxace
  5. Zvýšení běžné denní fyzické aktivity
  6. Změna životního stylu – častější pobyt v přírodě
  7. Kompenzace míry stresu

Jedním z příznaků zakyselení organismus může být i obezita. Podstoupíte-li všech uvedených 7 tipů na odkyselení organismu, budete odměněni úbytkem hmotnosti.

Zdravá strava a hubnutí

Příklady zdravých potravin, se kterými nebude problém zhubnout:

  • Ryby a mořské plody, z volného moře.
  • Maso a vejce v bio kvalitě a z volných chovů.
  • Fermentované výrobky – tempeh, kefír, kysaná zelenina.
  • Olivový, řepkový, kokosový a lněný olej.
  • Zelenina všech barev a druhů.
  • Bobulovité ovoce – ostatní ovoce jezte v omezeném množství, můžete ho občas použít jako přírodní formu dezertu.
  • Ořechy a semena v rozumném denním množství.
  • Luštěniny – čočka, sója, cizrna, fazole, hrách.
  • Obilniny – žito, oves, rýže, jáhly.
  • Pseudoobilniny – pohanka.
  • Ani při hubnutí se nemusíte vzdát čokolády, pokud budete preferovat druhy s obsahem kakaa alespoň 80 % a více.

Zdravá strava a hubnutí se neslučují s těmito potravinami:

  • Potraviny plné cukru, glukózového sirupu či fruktózy: slazené nápoje, sladkosti, snídaňové cereálie, džusy, marmelády, energetické nápoje, koláče, buchty, zmrzliny, pivo apod.
  • Potraviny plné škrobu: zejména pečivo z bílé mouky, pšeničné těstoviny, brambory a výrobky z nich.
  • Margaríny všeho druhu – obsahují vysoký obsah omega-6 nenasycených mastných kyselin. Statisticky jsou spojeny s nemocemi jako je astma, alergie a ostatními zánětlivými nemocemi.
  • Alkohol – pokud už někdy musíte pít alkohol, tak si vybírejte nízkoenergetické varianty jako je suché víno, kvalitní destiláty typu whisky, brandy, vodka a drinky bez cukru.

10 tipů jak začít hubnout

  1. Půst – znamená zřeknutí se pevné stravy od několika málo dní až po 30 dnů. U opravdového ozdravného půstu se pije pouze voda.
  2. Detoxikace pomocí ovocných a zeleninových šťáv – pomáhají odkyselit organismus a dodávají tělu kromě vitamínů, minerálů a stopových prvků i velkou dávku energie.
  3. Ketodieta – jejím cílem je snížení konzumovaných sacharidů na 20 – 50 g denně a nastolení tzv. ketózy. Redukce hmotnosti probíhá především na úkor tukových zásob. Svalová hmota zůstává zachována, čímž se riziko jo-jo efektu minimalizuje. Doporučujeme vyzkoušet oblíbený Ketomix.
  4. GASP – tato dieta se vyznačuje vynecháním všech obilovin, rafinovaných cukrů a laktózy. Je plná kvalitních nasycených tuků v podobě kvalitního másla, sádla a kokosového oleje. Je bohatá na ořechy, semínka a kvalitní maso. Navrací se k tradičním metodám kvašení a nakládání. Základem celé diety je kvalitní a dlouho vařený vývar. To vše je doplněno probiotiky.
  5. Zvýšení pohybové zátěže – ať už budete chodit více pěšky, nebo začnete cvičit, každý pohyb je žádoucí.
  6. Zřeknutí se alkoholu, jednoduchých cukrů, lepku, polotovarů, pokrmům typu rychlého občerstvení a slazených nápojům.
  7. Dostatečný pitný režim.
  8. Náhrada nezdravých potravin za výživově kvalitnější.
  9. Zlepšením spánkového režimu.
  10. Omezením a kompenzací stresu v pracovním i rodinném životě.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here