Caesar salát patří mezi nejoblíbenější a já se tedy vůbec ničemu nedivím! Ne nadarmo ho najdete v jídelním lístku snad každé restaurace. Nechtěli byste ho vyzkoušet?

Recept na caesar salát

Caesar salát se skládá z opečených krutonků, restovaného kuřecího masa, salátu a speciální zálivky. Mě se sbíhají sliny už jen při pouhé představě, takže jen co se s vámi podělím o tenhle recept, asi si půjdu caesar salát taky udělat!

Co budete potřebovat:

  • francouzskou bagetku
  • 60 g parmazánu
  • 4 stroužky česneku
  • 200 g kuřecích prsou
  • 2 ančovičky
  • 2 žloutky
  • citron
  • lžíci balzamikového octa
  • 160 ml panenského olivového oleje
  • lžíci dijonské hořčice
  • 2 větší římské saláty

Jak postupovat:

  • Římský salát nejdříve pečlivě omyjeme a zbavíme jej tvrdého košťálu, který do salátu používat nebudeme. Vybírejte jen hezké listy, ať váš caesar salát nejen dobře chutná, ale i dobře vypadá. Pak s připravte zálivku a to tak, že do misky nastrouhejte 10 g parmazánu, přidejte dva žloutky, šťávu z jednoho citronu, dvě ančovičky, lžíci dijonské hořčice, 150 ml olivového oleje a balzamikový ocet. Vše pečlivě promíchejte a vytvořte hustší směs. Pokud bude zálivka až příliš hustá, můžete ji trochu zředit olivovým olejem. Poté si připravte krutonky. Nakrájejte bagetu na kostičky, rozložte je na pečicí papír a dejte do trouby na pár minut, aby chytily zlatou barvu. Až budou zlatavé a křupavé, dejte na pánev 10 ml olivového oleje, rozmačkané stroužky česneku a společně s krutony restujte lehce do hněda. Pak je na řadě kuřecí maso. To nakrájejte na menší plátky, pokapejte olejem a mletým pepřem a orestujte z obou stran. Zálivku na závěr smíchejte se salátem, ten dejte na talíř, posypte krutonky, přidejte kuřecí maso a nastrouhaný parmazán. Dobrou chuť!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here