Trdelník je velmi oblíbený a Češi ho doslova zbožňují. Znáte ale recept na dobrý trdelník? Teď už ho znát budete. Podívejte se, jak trdelník dělá @kristyna_sixtova.

Na těsto potřebujeme:

  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 42g droždí
  • 500g špaldové mouky
  • 50g kokosového oleje + 30g tuku
  • 2 vejce
  • 250ml mléka

Na obalení potřebujeme:

  • skořice smíchaná s třtinovým cukrem

Na potření potřebujeme:

  • vejce

Na krém potřebujeme:

  • 250g tvarohu
  • lžíce kokosu
  • šmakoun kokosový krém

Postup:

Droždí smícháme se lžící vlažného mléka a špetkou třtinového cukru. Necháme v ďůlku mouky vzejít kvásek (cca 15min) a pak smícháme se zbytkem surovin na těsto. Vypracujeme a necháme kynout (cca 30min). Z těsta uválíme placku, kterou nakrájíme na tenké pásky a obtáčíme zavařovací sklenice (potřené tukem). Trdelník potřeme vejcem, posypeme cukrem a skořicí a pečeme 10min/180*. Po upečení už jen sundáme ze sklenic a naplníme krémem.

Tak co, povedl se vám trdelník?
Pochlubte se v komentářích.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here