Trdelník je velmi oblíbený a Češi ho doslova zbožňují. Znáte ale recept na dobrý trdelník? Teď už ho znát budete. Podívejte se, jak trdelník dělá @kristyna_sixtova.
Na těsto potřebujeme:
- 3 lžíce třtinového cukru
- 42g droždí
- 500g špaldové mouky
- 50g kokosového oleje + 30g tuku
- 2 vejce
- 250ml mléka
Na obalení potřebujeme:
- skořice smíchaná s třtinovým cukrem
Na potření potřebujeme:
- vejce
Na krém potřebujeme:
- 250g tvarohu
- lžíce kokosu
- šmakoun kokosový krém
Postup:
Droždí smícháme se lžící vlažného mléka a špetkou třtinového cukru. Necháme v ďůlku mouky vzejít kvásek (cca 15min) a pak smícháme se zbytkem surovin na těsto. Vypracujeme a necháme kynout (cca 30min). Z těsta uválíme placku, kterou nakrájíme na tenké pásky a obtáčíme zavařovací sklenice (potřené tukem). Trdelník potřeme vejcem, posypeme cukrem a skořicí a pečeme 10min/180*. Po upečení už jen sundáme ze sklenic a naplníme krémem.
Tak co, povedl se vám trdelník?
Pochlubte se v komentářích.